Schoorsteen en rookkanaal

Het rookgasafvoerkanaal is het belangrijkste element voor de goede en veilige werking van uw kachel of haard. Het geïsoleerde RVS Poujoulat rookkanaal garandeert u in alle voorkomende gevallen een betrouwbare oplossing.

Weerstand

Het RVS geïsoleerde Poujoulat kanaal is uitstekend geschikt tegen zowel hoge temperaturen (getest met piektemperaturen tot 1000°C) als tegen lage temperaturen. Deze weerstanden zijn uitmuntend en wel door het toepassen van de allerbeste RVS kwaliteit.

Doeltreffendheid

Doordat het kanaal perfect rond en glad is verbetert het de trek door de aanzienlijke vermindering van de natuurlijke weerstanden en van het aankoeken van roet en creosoot. Het biedt een optimale thermische weerstand dankzij de kwaliteit en de hoge dichtheid van de isolatie.

Aanpassing

Omdat het Poujoulat kanaal, inclusief de prefab schoorstenen, vele malen lichter zijn dan veel traditionele rookkanalen behoeft er geen bouwkundige aanpassing aan de dakconstructie te worden verricht. Dankzij de vele mogelijkheden kunnen de producten worden toegepast voor nieuwbouw alsook renovatie.

Besparend

Doordat de Poujoulat producten “droog” worden geplaatst vereist het geen speciaal gereedschap waardoor veel tijd en geld wordt bespaard.

Zekerheid

Poujoulat, de eerste Europese producent van rookgasafvoerkanalen, geeft een garantie van 10 jaar op al haar producten. De producten van Poujoulat hebben de Europese norm en zijn in de loop der jaren regelmatig getest door keuringsinstituten in Europa.

beeld4
Sterke punten

Het rookkanaal is van essentieel belang voor de goede en veilige werking van het verwarmingstoestel. Het moet goede weerstand bieden op lange termijn. Het Poujoulat kanaal en uw kachel of haard worden feilloos op elkaar aangepast. Het geïsoleerde RVS rookkanaal van Poujoulat garandeert u veiligheid, doeltreffendheid en zekerheid.

Veiligheid

Weerstand van het RVS tegen hoge temperaturen (getest tot 1000°C)

Betere trek

Dankzij de toegepaste kwaliteit RVS en steenwolisolatie van het kanaal worden de rookgassen versneld afgevoerd.

Snelle plaatsing

Door het eenvoudige klembandsysteem en de perfecte passing van de elementen plaatst men het rookkanaal, volgens bijgeleverd montageplan,
in enkele uren.

Eenvoudige plaatsing

Er zijn geen bouwkundige aanpassingen nodig en speciaal gereedschap is niet vereist. Dus geen geknoei met cement, zand en water.

Eenvoudig onderhoud

Minder aankoeken van roet en creosoot dankzij de gladde binnenwand van het kanaal. Het kanaal is eenvoudig te demonteren en derhalve goed bereikbaar.